Schundertalk

Kaj: Kulturna prireditev
Kdaj: petek, 3.3.2017 od 18.00 do 19.00
Kje: Rajzefiber biro, Gosposka ulica 11, Maribor

Čeprav so zlata leta tekstilne industrije v Mariboru daleč za nami pa njena dediščina še vedno ostaja. Del nje se odseva tudi v vseh mladih ljudeh, ki so za svojo izobraževalno in poklicno pot izbrali oblikovanje in delo s tekstilstvom. Društvo Hiša! jim z dogodkom Schundertalk omogoča, da svoje delo, znanje in pogled na tekstilstvo in njegovo dediščino Maribora delijo z nami in vami.

Na dogodku se bodo predstavile:

Nina Laubič – Ralia

Tekstil jo spremlja od otroštva, saj se starša ukvarjata s šivanjem zaves in notranjega tekstila. Tako je strast do oblikovanja in šivanja prešla tudi do nje, čeprav je po stroki ekonomist. Njeni izdelki so to, kar je sama - raznoliki, drugačni, pisani in preprosti. Ker me vedno vleče k novostim, je tako tudi z izdelki; nastajajo oblačila, nahrbtniki in dodatki za življenje.

Sanja Veličkovič

Zase pravi, da je rojena, da ustvarja svoje sanje in z njimi osrečujem druge. Prav zato se je odločila, da začne graditi svoj brand, Sanja V Design – wear your dreams! Študirala je na Fakulteti za strojništvo UM, smer konfekcijsko tehnologijo. Prva inspiracija ji je vedno močna in samozavestna ženska, ki je rada edinstvena in neponovljiva. Ne mara uniformiranosti kot tudi ne tako imenovanih pravil oblačenja. Pri kreacijah definitivno prevladuje ulični slog - street style. S temi oblačilnimi kosi si lahko vsaka ženska ustvari svoj slog in svoj trend. Njene ženske so močne, rade so opažene, zraven tega pa je zelo pomembno, da se v oblačilih počutijo udobno.

Dogodek je podprt s strani Muzeja narodne osvoboditve Maribor in je del spremljevalnega programa Niti mesta.