Festival sprehodov 2024

Saj ni res – pa je! Leto je naokoli in spet smo tu!

Lahko rečemo, da je Festival sprehodov neke vrste znanilec pomladi, ko se iz zimskega spanca, poleg nas, prične prebujati tudi narava, ki nas vabi, da se odpravimo ven. Na sprehod. Lahko na kakšnega kar tako, v lastni režiji, med 22. in 30. marcem pa na katerega izmed mnogih na Festivalu sprehodov, ki ga letos prirejamo sedmič. Prav vsak vam bo odkril nove zgodbe in nove kotičke mesta, a ne bomo ostali zgolj v Mariboru, tudi letos se bomo sprehajali izven mesta. Obiskali bomo predgorje Rogle, pa Ormož, Slovenj Gradec, Lovrenc na Pohorju in Hrastovec. Sprehajali bomo misli in predstavili knjižno novost ter otvorili razstavo. Prav tako bomo prvič sodelovali z Festivalom Čili in Čokolada.

Kakopak bomo tudi na letošnjem Festivalu sprehodov podelili tri nagrade – no, dve nagradi in eno “nagrado” – in sicer:

  • Rajzefirbčni šuh
    Nagrado Rajzefirbčni šuh bo prejel sprehod, ki bo na Festivalu sprehodov od udeležencev sprehoda dobil najvišjo oceno. Po koncu vsakega sprehoda bodo namreč obiskovalci naprošeni, da sprehod ocenijo z ocenami od ena do deset. Če bo na koncu festivala več sprehodov z isto povprečno oceno, bomo Rajzefirbčih šuhov podelili več.
  • Rajzefirbčni špancirštok
    Nagrado Rajzefirbčni špancirštok smo namenili najbolj zvestim udeležencem našega Festivala sprehodov. Nagrado bo prejel sprehajalec, ki se bo udeležil največ festivalskih sprehodov. Kako bomo to vedeli? Vsak obiskovalec bo prejel kartonček z naštetimi sprehodi in po koncu vsakega obiskanega sprehoda mu bomo v potrditev udeležbe na kartonček pritisnili rajzefirbčno štampiljko. Če bo na koncu festivala več obiskovalcev z istim številom obiskanih sprehodov, dobijo nagrado Rajzefirbčni špancirštok vsi.
  • Rajzefirbčni šniranc
    Namen Festivala sprehodov pa ni zgolj pokazati in predstaviti najlepše kotičke našega mesta, ampak želimo tudi opozoriti na mestne črne pike. Rajzefirbčni šniranc bomo namenili predelu mesta, ki bo od udeležencev naših sprehodov prejel največ kritike. V upanju, da bo v Mariboru kotičkov mesta, ki nam niso v ponos, vsako leto manj.

 

Vabljeni na 7. Festival sprehodov! 🚶‍♂️🚶‍♀️

 

Program

(Za podrobnejše informacije kliknite na naslov dogodka v programu)

PETEK, 22. 3. 2024

SOBOTA, 23. 3. 2024

NEDELJA, 24. 3. 2024

PONEDELJEK, 25. 3. 2024

TOREK, 26. 3. 2024

SREDA, 27. 3. 2024

ČETRTEK, 28. 3. 2024

PETEK, 29. 3. 2024

SOBOTA, 30. 3. 2024

?

Prijave na sprehode sprejemamo tudi na e-mail info@rajzefiber.si in preko telefona 059 021 519.

Podrobnosti o začetnih lokacijah boste prejeli ob prijavi!

Vsi sprehodi so za obiskovalce brezplačni!