Javna tribuna poziva “Naj dvorišče ne bo parkirišče”

Dragi ljubitelji dvorišč, arhitekture mest in urbanega življenja.

Vabimo vas na javno tribuno “Naj dvorišče ne bo (le) parkirišče”, kjer bomo skupaj z gosti iz Zavoda za varstvo kulturne dediščine, Prostorož in IPOP razpravljali o pomenu in vlogi dvorišč v mestni krajini. Dvorišča, s svojim edinstvenim karakterjem in izjemnim vplivom na mestno krajino, niso le parkirišča, temveč so prostori, kjer se ustvarja identiteta mesta, povezanost skupnosti in izboljšuje kakovost urbanega življenja.

Kdaj: 23.10.2023 ob 13:00

Kje: dvorišče Pokrajinskega arhiva Maribor

Sogovorci: Miran Krivec (Zavod za varstvo kulturne dediščine RS), Senka Šifkovič (Inštitut za politike prostora), Alenka Korenjak (Prostorož) in Tim Taylor (Thriving Communities, Korimako).

Pogovor bo moderirala Katarina Kušar, mag.inž.arh. – Srednja gradbena šola in gimnazija Maribor in društvo Hiša!

Tribuno bo odprl vodja pobude Thriving Communities in del Korimako – Tim Taylor

Tim je specializiran za podporo organizacijam in skupnostim pri oblikovanju, razvoju in izvajanju transformativnih pobud za družbene, ekonomske in ekološke spremembe

Pridružite se nam, če vas zanima prihodnost mestnega prostora in želite aktivno prispevati k oblikovanju mestnih politik.

Dogodek je del projekta društva Hiša!, ki nastaja ob podpori Pokrajinskega arhiva Maribor in Male vrtne delavnice Dandelion ter je sofinanciran s strani Ministrstva za naravne vire in prostor ter Evropske Unije.