Evropa in mladinski kreativni turizem

IMG_3176.jpg

Evropa in mladinski kreativni turizem

30. Oktober – 6. November - Maribor, Slovenija

Društvo Hiša! bo v sklopu Erasmus+ projekta med 30. oktobrom in 6. novembrom v Mariboru gostila 25 mladih, ki bodo v okviru projekta spoznavali kreativni turizem in razvijali nove kreativne turistične produkte.

V ta namen v Društvu Hiša! iščemo 5 mladinskih udeležencev, starih med 18. in 30. let, ki bi se udeležili projekta ter skupaj z ostalimi mladimi iz Evrope spoznavali področje mladinskega kreativnega turizma.

Anketni vprašalnik, ki ga morajo izpolniti udeleženci

Priključite pa se lahko tudi FB skupini

Za dodatna vprašanja in več informacij o projektu lahko pošljete mail na mateja@drustvo-hisa.si!

Partnerji projekta:

  1. Kulturalis Kapcsolatokert Alapitvany, Hungary

  2. Associazione Culturale Di Promozione Sociale Gentle Giant, Italy

  3. United Socienties of Balkans Astiki Etaireia, Greece

  4. Asociacion Juvenil Intercambia, Spain


Festival sprehodov: Gibljive slike Maribora

Festival sprehodov: Gibljive slike Maribora

TOREK, 26. 3. 2019 ob 19.00 uri

Prvi festivalski dan bomo namenili dokumentarnim filmom o Mariboru. V umirjeni atmosferi, morda tudi s kozarčkom v roki, se nam ne bo nikamor mudilo ob Hitim zgubljen skoz' mesto, šli bomo tja, kjer se je vedno pisalo življenje, na Mariborska dvorišča, za konec pa spoznali osupljivo življenjsko zgodbo gospe, ki bi jo moral poznati vsak prebivalec našega mesta,

Razstava: Občuti Maribor / Oblikovanje simbola mesta Maribor

Razstava: Občuti Maribor / Oblikovanje simbola mesta Maribor

Projekt Občuti Maribor, ki je nastajal pod okriljem Društva Hiša!, Rajzefibra, Centra grafičnih umetnosti in Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko - Medijske komunikacije FERI se ukvarja s percepcijo Maribora in našim občutenjem le tega. Povezuje širše polje kulture, od vizualnega do marketinga, turizma
Skozi prizmo prostora in njegovega doživetja ter zgodb, ki se vsakodnevno tvorijo v njem smo oblikovali simbole mesta in jih s pomočjo tehnike umetniške grafike prenesli na uporabne predmete.

Posvet: Turizem v mestu

Posvet: Turizem v mestu

PETEK, 19. 10. 2018 ob 10.00 uri

Turisti počasi odkrivajo vzhodno Slovenijo in lokalne skupnosti vzhodne Slovenije počasi odkrivajo turizem. Kakšno podporno okolje potrebuje turizem? Kaj je kreativni turizem in kakšna je lahko njegova vloga v razvoju mesta prihodnosti? Kako lahko odločevalci prispevajo k boljšemu in hitrejšemu razvoju turizma? Kakšno sodelovanje je potrebno, da se razvije uspešna zgodba kreativnega turizma?

Posvet: Dediščine mesta

Posvet: Dediščine mesta

ČETRTEK, 18. 10. 2018 ob 10.00 uri

Tradicionalno se je kulturna dediščina v Sloveniji in Mariboru vezala na nacionalne mite ali pa na regionalne etnografske raznoličnosti. Izhodišče našega posveta je, da je dediščin v Mariboru in okolici več in so bolj pestre, kot jih uspejo zabeležiti registri v muzejih in zavodih. Zatorej je treba pravilno vstavljati v turistične proizvode.

Mednarodni laboratorij: Kako do trajnostnega kulturnega in kreativnega turizma, kot ga vsi želimo

Mednarodni laboratorij: Kako do trajnostnega kulturnega in kreativnega turizma, kot ga vsi želimo

Mednarodni strokovnjaki v sodelovanju z lokalnimi akterji bodo poskusili definirati naslednje korake, ki so nujno potrebni, da v Mariboru (kulturni) turizem uspešno zaživi. Kako in kje naj vse potenciale mesta predstavimo turistom? Katere so naše ciljne skupine? Kaj so glavne ikone mesta Maribor, ki bi privlačile prave turiste? Kako naj turizem v mestu ostane trajnosten?