Festival sprehodov

54519522_2274304516145754_659330063220604928_n.jpg

O Mariboru in Mariborčanih kroži veliko urbanih legend, ki se skrivajo za zastori komaj vidnega. Pod njegovo umirjeno površino vedno brbota življenje. V sebi skriva neskončno število zgodb in kotičkov, ki zrcalijo veliko mariborsko srce in njegovo globoko dušo.

Imamo vse kar imajo veliki in še več. Ne verjamete? Potem je Festival sprehodov prav za vas. Med 26. in 31. marcem bodo mestne ulice, trgi, podzemni rovi in okoliški griči razkrili svoje zgodbe in legende, ki delajo Maribor tako zelo mariborskega, tako zelo našega.

Festivalske dneve namenjamo raznovrstnim sprehodom, teh bo 36 in prav vsi bodo za obiskovalce brezplačni, večeri pa bodo pestro tematsko obarvani. S strokovnjaki se bomo pogovarjali o literaturi, povezani z našim mestom, o kreativnem turizmu, o hoji, kot načinu življenja, o kulturni dediščini in iskanju rešitev za hrib, kjer se je začela pisati zgodovina mesta, Piramido; en večer bo namenjen tudi dokumentarnim filmom.

Vzporedno Festivalu sprehodov bo potekal tudi tridnevni Festival of Walks: Prototyping Lab for Creative Tourism, kjer bomo s priznanimi mednarodnimi strokovnjaki in Center za kreativnost razvijali produkte kulturnega turizma.

👉URNIK SPREHODOV - https://rajzefiber.squarespace.com/slo/program
👉 REZERVACIJE SPREHODOV
https://rajzefiber.squarespace.com/slo/rezervacija
Rezervacije sprejemamo vsak delovnik med 10:00 in 18:00 tudi na telefon 0838 677 76 ali v Rajzefibru na Gosposki 11!

👉SPREMLJEVALNI DOGODKI
https://rajzefiber.squarespace.com/slo/sprehajalne-misli

Prepričani smo, da nihče izmed obiskovalcev Festivala sprehodov ne bo nikoli več rekel, da je Maribor sivo mesto in da se pri nas nič ne dogaja.

Festival sprehodov nastaja v sodelovanju ekip: Maribor is the Future, Zadruge Živo Mesto in Rajzefibra in v partnerstvu Hiše! s Centrom plesa, Medijskim društvom Plankton, ZIP, Turističnim društvom Maribor, Društvom za razvoj filmske kulture.