TEAM


 

Katja Beck Kos

univ. dipl. kulturologinja, producentka, moderatorka v zadnjih 6 letih, odkar se je na svojo željo iz Nemčije vrnila v rodne kraje, uspešno vodi društvo Hiša!, razvija program Živih dvorišč, odpira zapostavljene prostore (Orožnova 7, dvorišča), iniciirala je vzpostavitev lokalne ulično gledališke skupine, naredila je prvi korak v vzpostavljanju iniciative Živega Mesta, pomagala razvijati Rajzefiber in podprla nastanek CGUja predvsem pa entuziastično sodeluje in spodbuja sodelovanje med raznolikimi akterji v mestu in posameznimi področji ustvarjanja. Od leta 2001, ko je pričela s svojim delom, je uspešno skrbela za organizacijo in izvajanje in odnose z javnostmi, pridobivanje javnih sredstev, marketing zbora Carmina Slovenica, Gledališča Ane Monro in Fičo Baleta, sodelovala pri posameznih projektih Sebastijana Horvata in E.P.I Centra, bila producentka in programska sodelavka Festivala Letni oder Ruše. Od leta 2007 do 2010 je delovala kot asistentka programskega direktorja tanzhaus nrw v Düsseldorfu. Pomagala je vzpostaviti nov program rezidenčne platforme – GuestRoomMaribor, bila uspešna producentka mariborskega Festivala Ana Desetnica/Uličnega gledališča na Festivalu Lent. Sočasno pa uspešno združuje in vztrajno širi svojo mednarodno mrežo: od leta 2007 je kot Kulturmanager MOE – štipendistka/alumna fundacije Robert Bosch, od leta 2013 alumna TANDEM Cultural Managers Exchange, aktiven član mreže Actors of Urban Change, je dobitnica nagrade BIO50 za Nanoturizem. Je kulturna aktivistka, ki ima rada svoje rojstne kraje in ne meče puške v koruzo.

Maja Pegan

trenutno živi in dela v Mariboru. Z področja umetniške grafike in slikarstva je z odliko je magistrirala na Robert Gordon University, Aberdeen, Velika Britanija. Je Dobitnica Ténot foundation štipendije za rezidenčno delo v Camac art Centre. Uspešno se povezuje z grafičnimi ateljeji po vsem svetu, razstavlja na skupinskih grafičnih bienalih v tujini in s svoje delo usmerja v spodbujanje mladih za likovno ustvarjanje. Je samozaposlena v kulturi in članica sveta zavoda Umetnostne galerije Maribor. Pri društvu Hiša!, je predsednica društva, odgovorna za projekte vizualnih umetnosti (razstave, prostorske instalacije in mentor delavnic, tečajev in razvoja idej), pedagoške programe, ustanoviteljica in programski vodja CGU – Centra grafičnih umetnosti in idejni vodja, producent in kustos Grafične pomladi.

Mateja Meh

je diplomirala na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko, smer Medijske komunikacije, kjer je nato nadaljevala magistrski študij. V času študija je bila aktivna članica Študentskega sveta fakultete in Univerze v Mariboru, dve leti pa je bila tudi Prodekanja za študentske zadeve na fakulteti. Svoje znanje in energijo je po zaključku mandata prodekanje ter študija usmerila v delo na področju odnosov z javnostjo in marketinga. Dve leti je bila kot vodja odnosov z javnostmi zaposlena na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko na Univerzi v Mariboru. Pot jo je nato za nekaj časa ponesla v novinarske vode, a se ji je nato v sklopu Društva Hiša! ponovno ponudila priložnost, da svoje znanje in energijo vlaga v odnose z javnostmi v društvu in delo na področju kulture. V preteklosti je bila del organizacijske ekipe študentskega filmskega festivala Student cuts, ki je namenjen vsem mladim filmskim umetnikom, ki je nastajal pa pod okriljem Inštitut za Medijske komunikacije. Od leta 2016 je del ožje organizacijske ekipe Tedx Maribor, v sklopu katere so izpeljali dva dogodka, Tedx University of Maribor in Tedx Maribor. Poleg tega pa je še vedno tudi del širše ekipe časnika Večer v sklopu katerega pripravlja in piše članke.

vid.jpg

Vid Kmetič

Če bi samo naštel stvari, ki me zanimajo, bi jih bilo verjetno za pet strani, zato raje niti ne začnem. Podobno je z rečmi, ki sem jih v življenju že počel, zato bodi dovolj le to, da sem na Rajzefibru zadolžen za razvijanje novih produktov kreativnega turizma, v prostem času pa občasno postanem svoj alter ego Jors Truli v Vidu na oko.

jure.jpg

Jure Golež

Trenutno sem še študent Višje šole za gostinstvo in turizem Maribor.  V sklopu študija sem delal na mnogih področjih od gostinstva do fizičnega dela a nobeno delo ni bilo kos delu v turizmu. V sklopu šole  sem lansko leto prišel na festival sprehodov na ogled in potem več nisem zapustil Rajzefibra. Delo v turizmu je to, kar  me veseli. V sklopu dela sem pa odkril še drugo strast in to je marketing.  Moja vloga je torej bit lutka za Vidove nore ideje in ko nisem oblečen v Svengalija ali pa Ludvika (delavca v rovih pod cono tezno) se ukvarjam z iskanjem in komunikacijo z interesenti za naše unikatno podjetje.

53752137_10156132940603531_7903429600682704896_n.jpg

Vito Zakrajšek Čahuk