Aktualni sprehodi

 7. 5. 2024 ŠIMFTURA

Med obvezne plese “mariborske folklore” zagotovo spada šimfanje. Vendar mariborsko šimfanje ni nekaj slabega, prej nasprotno. Šimfanje je izraz popolne predanosti in ljubezni do svojega mesta in bolj kot ga imamo radi, bolj ga šimfamo.
A pozor! Šimfamo lahko le Mariborčani, drugim obiranja našega mesta nikakor ne dovolimo. Na Šimfturi se bomo skupaj sprehodili po nekaterih “nevralgičnih točkah”, ki jih v Mariboru nikoli ne zmanjka, in jih obdelali na naš, mariborski način.

Kdaj: Torek, 7. 5. 2024, ob 17:00

Zbirna točka: Pred Rajzefibrom (ulica škofa Maksimilijana Držečnika 2)

Sprehajalec: Vid Kmetič

Trajanje: 1,5 – 2 uri

Sprehod bo izveden v okviru globalnega festivala Jane’s Walk. Udeležba je brezplačna!

 20. 4. 2024 MARIBOR – METROPOLA

O Mariboru in Mariborčanih kroži veliko urbanih legend in klišejev. Nekaj od tega drži, marsikaj pa je privlečeno za lase, a zvenijo kljub vsemu dobro – čisto po mariborsko. Sprehod z naslovom Maribor – metropola se dotika prav teh skritih zgodb o mestu in njegovi preteklosti, tistih, ki Maribor delajo takšnega kot je. Nekoliko robatega in okrušenega po robovih, a ga imamo prav zaradi tega še toliko bolj radi.
Lahko bi rekli da ima Maribor vse kar imajo veliki, morda celo še več, a na naš, mariborski način. Prepričani smo, da boste po koncu sprehoda Maribor – metropola to spoznali tudi vi.

Kdaj: Sobota, 20. 4. 2024, ob 10:00

Zbirna točka: Trg svobode pred spomenikom NOB

Sprehajalec: Vid Kmetič

Trajanje: 1,5 – 2 uri

Cena sprehoda je 13€ na osebo. Plačilo je možno preko povezave ali osebno v trgovini Rajzefiber oz. z bančnim nakazilom (podatke prejmete ob prijavi na sprehod).

Prijave na sprehod so obvezne in možne do petka, 19. aprila, do 17.00 ure na e-mail: info@rajzefiber.si ali telefon: +386 590 21519.

Sprehod se izvede z minimalnim številom udeležencev 4.