Društvo

Hiša! društvo za ljudi in prostore so.p. je društvo in socialno podjetje, znotraj katerega je formalizirano delovanje kulturnih ustvarjalcev, ki od leta 2010 naprej snujejo in izvajajo različne programe. Gre za ekipo, ki je s svojim širokim poljem delovanja, ter z visoko strokovnostjo dela, v Mariboru na mladinskem in kulturnem področju, vzpostavila nov modus delovanja, ki temelji na povezovanju in spodbujanju sodelovanj akterjev z vseh področij direktno s stanovalci mestnega jedra. Cilj ekipe je ustvarjanje programa, ki kulturno in socialno oživlja in dopolnjuje mladinsko, kulturno in turistično ponudbo mesta, posameznike ter mesto nasploh.

Društvo Hiša! s pomočjo različnih orodij (umetnost, družbene aktivnosti, delavnice, srečanja) povezuje in spodbuja participacijo različnih akterjev (prebivalci, študenti, mentorji, umetniki, obrtniki, trgovine, občine, izobraževalne in kulturne institucije) ter omogoča, da iz teh povezovanj nastanejo visoko kvalitetni rezultati, ki presegajo individualne rezultate udeleženih.

Društvo Hiša! je nosilec pod-programov:

 

POSTANI ČLAN DRUŠTVA

Če tudi vi želite sodelovati pri snovanju kreativnih vsebin s področja kulture, dediščine, umetnosti in turizma, se nam lahko pridružite kot član društva. 

Našo ekipo sestavljajo arhitekti, urbanisti, etnologi, kulturni menedžerji, ing. medijskih komunikacij, kulturologi, organizatorji v turizmu, likovni pedagogi, zgodovinarji, ki med drugim premorejo specifična znanja in veščine fasilitiranja skupnosti, skupnostnega oživljanja prostorov, socialnega podjetništva, idejnega razmišljanja, ideacije in mnogih drugih.

Vse kar morate narediti je, da nam na mail pošljete kratek opis, zakaj bi radi postali član društva. 

Letna članarina znaša 20€ in zajema so-odločanje o pravnih postopkih delovanja društva, možnost razvijanja in kreiranja idej, možnost sodelovanja pri izvedbi projektov in piknik druženje z ostalimi člani. 

NAMENI NAM DEL SVOJE DOHODNINE

Ali ste vedeli, da lahko procent svoje letne dohodnine podarite tudi različnim društvom, nevladnim organizacijam in šolskim skladom? (In s tem pomagate pri njihovem delovanju?)

Tako je! Davčni zavezanec rezident lahko zahteva, da se do 1 % dohodnine, odmerjene po zakonu o dohodnini od dohodkov, ki se vštevajo v letno davčno osnovo, nameni za financiranje upravičencev do donacij. Na ta način lahko donirate do 1 % dohodnine, ki ga po zakonu morate plačati, nevladnim organizacijam, političnim strankam, reprezentativnim sindikatom, verskim skupnostim in šolskim skladom ali skladom vrtcev. S tem pomagate in spodbujate delovanje nevladnih organizacij, ki se v lokalnem okolju trudijo za razvoj, spremembe, dodatne aktivnosti in ustvarjanje povezovalne lokalne entitete. Več info: http://bit.ly/3tRPlvx.

Kako nam lahko namenite del svoje dohodnine?

• elektronsko preko storitev elektronskega poslovanja FURS eDavki,
• osebno ali po pošti pri pristojnem finančnem uradu. (Obrazec dobite s klikom na spodnji
gumb)

Naši podatki

  • Društvo Hiša! so.p.
  • davčna številka: 56371560