Konec Festivala sprehodv 2023!

V soboto 1. aprila se je v poznih popoldanskih urah zaključil 6. Festival sprehodov, ki ga organizira Rajzefiber, program Društva Hiša!

V devetih festivalskih dneh se zvrstilo 24 različnih tematskih sprehodov – dva smo morali žal zavoljo bolezni odpovedati – in dve okrogli mizi. Z obiskom smo izjemno zadovoljni, saj je festivalske dogodke obiskalo skoraj 700 obiskovalk in obiskovalcev.

Ob koncu festivala smo tradicionalno podelili tudi festivalske nagrade:

Rajzefirbčni špancirštok za največ obiskanih sprehodov smo letos podelili Tatjani Fuhrmann, ki se je udeležila kar devetih festivalskih sprehodov.

Rajzefirbčni šuh, nagrado za najbolje ocenjen sprehod s strani obiskovalk in obiskovalcev, je prejel sprehod Skrivnosti belega monolita pod Pekrsko gorco. ki ga je izvedel Andrej Geržina.

Rajzefirbčni šniranc,“nagrado” namenjeno, po mnenju obiskoval in obiskovalcev festivala, predelu, ki mestu ni v ponos, pa je že četrto leto zapored “prislužilo” Melje.

Tako, festival je za nami, mi pa se že oziramo proti jesenskemu Mlademu festivalu sprehodov. Na njem bodo svoje sprehode in videnje mesta predstavili mladi. Navsezadnje radi rečemo, da prav na njih stoji svet. 

Radi bi se zahvalili vsem prostovoljkam in prostovoljcem, ki so pomagali pri izvedbi festivala, sprehajalkam in sprehajalcem za izjemne sprehode ter seveda vsem obiskovalkam in obiskovalcem. Brez njih bi se po mestu sprehajali sami.