6. Festival sprehodov

Spet je tukaj – naš dragi Festival sprehodov! 

Od 24. marca do 1. aprila se bomo v devetih festivalskih dnevih znova sprehajali po mestnih ulicah in trgih ter spoznavali zgodbe, ki delajo naše mesto tako zelo posebno. Tako zelo mariborsko. Da pa nas ne “obtožijo” pretiranega lokalpatriotizma ali, bog ne daj, celo zaplankanosti, bomo pokukali tudi drugam. Celo v prestolnico. 

Seveda pa na Festivalu sprehodov ne bomo zgolj pretegovali nog, sprehajali bomo tudi misli. Na dveh okroglim mizah se bomo pogovarjali o bogastvu tematskih poti, ki jih je v Sloveniji kar za neverjetnih 5000 km in pa o mladih v kreativnem turizmu.

Tudi ta Festival sprehodov pa bi bil seveda “nikakvi”, kot bi rekli temu v Mariboru, brez tradicionalnih festivalskih nagrad:

Rajzefirbčni šuh

Nagrado Rajzefirbčni šuh bo prejel sprehod, ki bo na Festivalu sprehodov od udeležencev sprehoda dobil najvišjo oceno. Po koncu vsakega sprehoda bodo namreč obiskovalci naprošeni, da sprehod ocenijo z ocenami od ena do deset. Če bo na koncu festivala več sprehodov z isto povprečno oceno, bomo Rajzefirbčih šuhov podelili več.

Rajzefirbčni špancirštok

Nagrado Rajzefirbčni špancirštok smo namenili najbolj zvestim udeležencem našega Festivala sprehodov. Nagrado bo prejel sprehajalec, ki se bo udeležil največ festivalskih sprehodov. Kako bomo to vedeli? Vsak obiskovalec bo prejel kartonček z naštetimi sprehodi in po koncu vsakega obiskanega sprehoda mu bomo v potrditev udeležbe na kartonček pritisnili rajzefirbčno štampiljko. Če bo na koncu festivala več obiskovalcev z istim številom obiskanih sprehodov, dobijo nagrado Rajzefirbčni špancirštok vsi.

Rajzefirbčni šniranc

Namen našega Festivala sprehodov pa ni zgolj pokazati in predstaviti najlepše kotičke našega mesta, ampak želimo tudi opozoriti na mestne črne pike. Rajzefirbčni šniranc bomo namenili predelu mesta, ki bo od udeležencev naših sprehodov prejel največ kritike. V upanju, da bo v Mariboru kotičkov mesta, ki nam niso v ponos, vsako leto manj.

Vabljeni na 6. Festival sprehodov